Jdi na obsah Jdi na menu

Stovka Podkrkonoším 16. - 17. 10. 2015

11. 7. 2016

   Za zcela prostých podmínek jsem se 16.10.2015 vydala na takový delší výlet. "Když ujdu 50 km, proč bych neušla i 100," jsem si barvitě říkala. Jo zpětné ohlédnutí je někdy fakt zábavné.
   Budu stručná, protože si detaily již moc nevybavuji. Legendou celého podzimního závodu se staly mé Prestižky s hladkou podrážkou (jediné schopné boty v té době), ve kterých jsem dopajdala až do cíle. Zažily velmi různorodé podmínky týkající se hlavně bahna. Viz závěrečné foto.

Start   Líbila se mi mocná krajina, kterou jsem doposud jen projížděla směrem do Liberce. Líbilo se mi, že jsem byla s nejlepšími přáteli a sdílela s nimi zážitky. Líbil se mi smysl pro humor i v těch nejnevtipnějších situacích (např. oranžová bahnitá sjezdovka). Potěšilo mě, že se mám vždy na koho spolehnout, komu se svěřit a že mě neodsoudí za mé nápady, ale bude podporovat a pomáhat jít dál.
   Motivace byla vskutku silná (musela být) - čas s přáteli a překonávání sama sebe. Podmínky už tak vstřícné nebyly, zvlášť z počátku, kdy promočená půda, špatná viditelnost a jemný déšť nabízely náramné cirkusové atrakce. A to jak pro orientaci v terénu, tak pro vzhled a pocit závodníka.
   Nelíbilo se mi však, že mě zradily vazy pravého kolena a levý kotník,
Cílovka se všemikdy posledních min 15 km jsem sbírala všechny síly na dojití do cíle.
Bylo to těžké. Došla jsem až úplně na dno svých sil, ideí, krajních mezí a trochu i zdraví. Ale stálo to za všechny strasti 106 km plánované trasy + pár km bloudění za krásných 23 h s převýšením něco kolem   3 000 m. Slušný start do trailových závodů.

   Děkuji za možnost přidat se k těmto úžasným lidem, kteří překonávají sami sebe a hlavně: Jsme na stejné vlně...

A závěrečné foto:

stovka-podkrkonosim-16.10.2015---retro-snimek.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Stovka Podkrkonoším 2015