Jdi na obsah Jdi na menu

Závěr 2017

25. 1. 2018

Rok 2017, v čínském horoskopu rok kohouta, nebyl jeden z těch šťastnějších. Ale mnoho zkušeností na mé konto přibylo.

Nebyl již čas ani elán na takový počet akcí jako rok předchozí, ale zato jsem se víc podívala do světa. Pokračovala i smůla s DNF, především v zahraničí a největší plánovaná akce léta byla rozpuštěna a rozmetena v prach.

Přes rok jsem pochopila, že některé činnosti za zdraví nestojí a že člověk musí o sebe pečovat. Tělo mám silné, ale vše má své limity. A ráda bych fungovala ještě několik let. Navzdory časové náročnosti v závěru roku jsem si na akce našla čas a dokonce většinu dokončila.

Mrzí mě pár událostí, jež proběhly. Především nedokončení Ledopádů (krvavá achilovka), Transylvanie (počasí + zimnice), Dalmacie (migréna) a nepostavení se na start PTL (rozhodnutí členů týmu). Zdravotní indispozice  to byly vskutku vážné a ani zpětně nelituji rozhodnutí předčasných ukončení. Ovšem lituji toho, že se s tím mé tělo nedokázalo samo poprat a překonat.

Celkově jsem tedy jela na 12 ultra akcí, z toho jen 8 českých a 7 bodovaných v CSUT (6 českých + 1 slovenská). V zahraničí jsem si udělala dovolenou nejdřív v Rumunsku, pak v Andoře (a Barceloně), Bulharsku (jen turistika) a na závěr v Chorvatsku. Přičemž Vánoce jsem trávila na jihu Španělska a Gibraltaru. Docela slušný výjezd, když připočítám pracovní cesty (Skotsko, Itálie, Německo). 

Časová náročnost státnic a navazujícího studia v kombinaci s plnohodnotnými pracovními závazky mě omezila na celkově asi 1 175 km na závodech o převýšení cca 43 900 m a časem asi 240 h. To je oproti roku 2016 asi poloviční darda.

Největší zklamání přišlo asi z Andory, kde jsem nečekala, že mě kopce mohou začít nudit. Pyreneje asi nejsou mé oblíbené hory. Naopak největší radost jsem měla asi z dokončeného EKUTu s šílenými parametry a ještě pěkným umístěním. Takto jsem si zpříjemnila závěr roku a nadšeně se opět přihlásila na další šílenosti.

Tímto děkuji za pěkný ultra rok plný nových zkušeností a známých a těším se na další dobrodružství v dalším roce, tentokrát v roce psa.