Jdi na obsah Jdi na menu

9. ANDORRA ULTRA TRAIL - Ronda dels cims 7. - 9. 7. 2017

25. 10. 2017

Závod1Závod v malé zemi mezi Španělskem a Francií jménem Andorra mě velmi rychle chytl za srdce a zkusila jsem své štěstí v přihlášení. A ono to vyšlo! Takže pro představu mě čekalo 170 km s 13 500 m převýšení.

Odměna za státnice se v tomto brutálním výletu nakonec ale úplně nekonala. Přijela jsem sice s Evčou a Markem včas a aklimatizovala se, ale stres z očekávání a těžké výškové metry mě dohnaly k dalšímu DNF, tentokrát již na 30.-tém km. Už jsem na ně asi expert ;)

 

Závod2Kopce s vodopády byly nádherné, ale všechny mi přišly stejně holé a horké od blízkého jasného Slunce (min 2 500 mnm). Navíc mě zezadu honil sběrač mrtvol, který ač nechtěl, tak znervózňoval tu českou běžkyni, co nemůže popadnout dech, až jsem se z toho naneštěstí doslova počúrala. Holt jsem se před ním nestihla schovat (nebylo moc kam). Záhy potkávám i zlomenou Evču s Markem a společně volíme zcela jiný nádech dovolené v Andoře a následně Barceloně. Jídlo, výlety, jídlo, kultura, jídlo, moře… zase jídlo a horský vzduch.

Nevím, zda se ještě někdy na start RDC vrátím, maximálně asi na stovku, ale respekt k těm horám mě už neopustí.

Motivační fotka:

Barcelona

 

Náhledy fotografií ze složky Andorra Ultra Trail 2017